torsdag 7 januari 2010

Kallt

Nu är det kallt i Skåne. Och massor med snö. Jag fick skotta mig ut från Solhäll igår, när det var dags att åka tillbaka till stan. Det var ett snöigt landskap jag reste genom, alla 12,5 milen. Då är det gott att sitta på ett varmt tåg och bara njuta!

Jag har upptäckt ett (för mig) nytt fenomen: Värmeljus funkar inte lika bra i kyla. Jag har för vana att alltid tända ljus på glasverandan om kvällarna, men nu när det är så kallt där ute "smälter" inte stearinet lika bra. Ljusen brinner bara hälften så lång tid, och när man tittar efteråt så ser man att det liksom bara har bildats ett hål ner i mitten av ljuset, precis under veken. Fast hälften av stearinet sitter kvar runt kanterna. Hmmm...

Kylan på verandan bidrar ändå med en del positiva saker, som vackra rimfrostmönster på rutorna. Så vackert när solen lyser in om dagarna!


En som verkar gilla kyla är den lilla julrosen. Hon fick dessutom en "lillasyster" under nyårsaftonen, som också får också bo på Solhäll. (Tack snälla familjen W!) De är vansinnigt vackra!


Julrosorna kan inte stå ute på verandan hela tiden, för då fryser jorden kring rötterna (trust me, I know from experience), men ett par timmar varje dag gillar de.

Själv HATAR jag att frysa (vilket jag ändå gör nästan jämt). Fast bara jag är påpälsad tycker jag det är riktigt mysigt att vara ute och pulsa i snön. Vilken tur att man har världens bästa långkalsonger!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!